Identiteit

De wijk waarin onze school staat, is er één waarin mensen van verschillende etniciteiten en culturele achtergronden dicht bij elkaar wonen. Verschillende gemeenschappen komen met elkaar in aanraking. Wij zien onszelf als een brug tussen deze verschillende gemeenschappen. De school is een ontmoetingsplaats voor de wijk. We zien het als onze taak om samenhang te creëren in de wijk.

Dit is terug te zien in de manier waarop wij ons onderwijs vormgeven. Wij zien het individu en diens persoonlijke basisbehoeften. Wij begeleiden leerlingen bij de persoonsvorming, waarbij ons doel is dat de leerlingen autonome burgers worden die met respect, zelfstandigheid en zelfredzaamheid kunnen omgaan met de maatschappij en de verschillen die ze daarin tegenkomen.

Onze kernwaarden zijn: toekomstgericht, autonoom en verbondenheid.

Toekomstgericht:
De wereld van vandaag is niet dezelfde als die van vijftien jaar geleden en ook niet dezelfde als die van vijftien jaar in de toekomst. Wat vijftien jaar geleden belangrijk was, kan over vijftien jaar totaal overbodig zijn. We kijken als school naar de kennis en vaardigheden die voor onze leerlingen nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de alsmaar veranderende maatschappij. We zijn een oefenplaats voor 21e-eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en sociale en culturele vaardigheden (SLO, z.d.).

Autonoom:
We begeleiden onze leerlingen in hun ontwikkeling tot autonome burgers. Hieronder verstaan wij kritisch denken, zelfregulering en probleemoplossend denken en handelen. Door middel van onderzoekend en ontwerpend leren en thematisch, projectmatig onderwijs worden leerlingen uitgedaagd om telkens weer op zichzelf te reflecteren en hun kennis en vaardigheden te verbreden en te verdiepen.

Verbondenheid:
Onze school is een weerspiegeling van de wijk. Er is sprake van veel verschillen in de levensbeschouwelijke identiteit van onze leerlingen en medewerkers. Deze verschillen omarmen wij. Wij zien onze leerlingen en ouders als cultuurdragers die deze met elkaar kunnen delen door vieringen, gastlessen en ontmoetingen. Onze ouders spelen een actieve rol in het organiseren van deze activiteiten.

Meer informatie? Zie onze schoolgids met de literatuuropgave!

© 2024 Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin